Stensund

Stensund

tisdag 24 januari 2012

vägledning, vårt ansvar

Huvudvärk....ajaj, det är inte ofta jag har huvudvärk, men i morse vaknade jag med betongpanna. Men det är väl kanske inte så konstigt med alla de olika förkylningar som härjar nu. det är väl min släng av förkylning. Så kontentan av denna huvudvärk blir det ingen träning i kväll för mig.

Läste på VK:s "tyck till" i morse, blir lite konfunderad när kärnfrågor blir spott och spä, kan vi kanske försöka hålla oss till de konkreta frågorna utan att gå till personangrepp, sen måste vi föräldrar (i det här fallet) kunna ta oss till saker och prata med våra ungdomar om vad som är rätt och vad som är fel. Har vi på känn att just min ungdom kanske är involverad i nåt "jäkelskap" PRATA med dem och för en dialog, de är inte dumma, de förstår. Har de varit med på "jävelskapet" låt dem åka till de berörda och be om ursäkt, det tar bäst.
Det är ju vi som ska ge dem vägledning och redskap att bli vuxna.

Ska nu åka iväg på ett möte på skolan, så Aslög min klippa ska jobba en stund. Hoppas att mötet blir bra och att sonen får den hjälp han behöver.

Nu syns det tydligt på morgonen att vi går mot ljusare tider, redan innan 9 har det ljusnat ordentligt och det är ju jätteskönt. Skull bara vilja se lite mer av solen. Men det kommer, det kommer. Snart är våren här och då får vi börja njuta av den bästa tiden på året. Kanske ta en tur på skidorna och bara njuta, eller varför inte en skotersväng med goda massäcken, åhh nu längtar jag bara framåt.Det får bli ett ordspråk också: "Att försvara ett fel är att fela igen."

 Ha en bra dag

Pia

1 kommentar:

  1. Kloka ord av dig i ditt inlägg!
    Visst är det härligt att vi går mot ljusare och varmare tider...........
    Yvonne S

    SvaraRadera