Stensund

Stensund

onsdag 28 december 2011

Räkna, räkna räkna....

Japp, då var onsdag här. Har på morgonen varit på Coop och spelat på Lotto, tänkte kamma hem storvinsten ju. Den skulle sitta fint nu, skulle kunna lösa alla härliga lån vi har....hahaha, önsketänkande.
Men vad vore livet utan visioner och målbilder???


Nu börjar året lida mot sitt slut och här på butiken väntar inventering...."jätteskoj" så där på nyårsdagen.
Då ska ALLA varor räknas och sedan ska jag räkna ut lagervärdet på detta, lite spännande dock. I fjol gick det rätt snabbt ändå, vi var tre stycken och hade räknat färdigt på tre timmar tror jag. Sen hade jag några timmars arbete med att räkna ut värdet, men det behöver man ju inte göra innan man öppnar butiken igen, så det fick bli lite "pöompöjobb" efteråt.


Nu är kaffet färdigt, doftar ljuvligt gott så jag tar mig en tår.

Igårkväll var grabbarna på utbildning för att få förarbevis på snöskoter, kom hem efter nio och var jättebesvikna. Uppskrivningen var flyttad från nu på torsdag till på måndag den 2:a januari. Går väl bra för vår grabb, men han som åkt hit från Ö-vik och åker hem innan måndag var det ju mindre roligt för. Tycker det var skitdåligt att det inte meddelat detta innan. Jag ringde direkt till den som håller i själva uppskrivningen och frågade om det inte gick att ordna på något vis ändå. Tyvärr så skulle han vara borta och han är den enda i Storuman/Sorseleområdet som har den funktionen. Men han skulle kolla runt lite och höra av sig under dagen, så vi får se hur det går. Förstår att grabben blir besviken.

Dagens ordspråk: "När tillvaron går i alltför snäva cirklar, krävs det något oväntat för att rubba dem"

Så sant som det är skrivet, ibland måste man bara ta sig i kragen och GÖRA det, inte vänta att någon annan ska.

Japp då kör vi då...sista dagarna det här året, vi hörs

Pia

3 kommentarer:

 1. Slit och släp det är den fattiges lott :) Lottovinsten kanske kommer snart - vem vet? Jag har haft samma stående rader i 12 år - men ingen vinst -bara typ 21 kr....men jag ger inte upp.
  /Nina i Vindeln

  SvaraRadera
 2. Ja du..inventeringen är jhu årets höjdpunkt...eller hur?? Tar ju hur länge som helst..
  Synd om grabbarna..klart dom vill ta beviset snabbt. Men det ordnar sig nog:)
  Sist men inte minst: Hopppas du vann storkovan! / Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Angående ditt lottospel man måste ju satsa för att ha chans på vinst så jag håller tummarna för dig!
  Själv så fick jag ett oväntat brev igår, en dvd skiva av och med Mia Skäringer "Dyngkåt och hur helig som helst" Mitt i all julbestyr så hade jag glömt att jag hade varit med i en tävling hos Ica Kuriren så nu har jag 2 timmar film att se framemot;)
  Ha en god fortsättning / Yvonne S

  SvaraRadera