Stensund

Stensund

söndag 22 juni 2014

Kallväder, vardagsbestyr och virkning

 

Nu var det länge sedan jag skrev igen........har inte riktigt hitta viljan att skriva.

 


Jag gör nu ett nytt försök att ta tag i detta.

Denna helg har det ju varit midsommar, tror inte jag varit med om en kallare midsommar som detta år. Ungdomarna skulle fira midsommar på samhället med kompisar, så jag och Raimo beslöt oss för att äta sillbuffén på hotellet. Tänk vad vi är privilegierad, Sorsele River Hotel har ju en fantastisk god mat och duktiga kockar.

Lördagmorgon löste vi melodikrysset, och jag hade hoppats på att få sitta ute på altanen i solen med en kopp kaffe, men icket då. Regnet öste ner och det var kallt som tusan.

Så idag söndag tvättade jag en tvätt och det såg ut som om det skulle vara uppehåll ett tag så jag hängde ut tvätten, inget luktar väl så gott som nytvättade kläder som fått torka ute. Bakade en mjukpepparkaka och fixade kaffe som dukades ute på altanen. Det var ju inte så varmt ute men som sagt uppehåll. Tog på mig flisjackan och tog med min virkning ut på altanen. Raimo höll på klippa gräsmattan så jag ropade på honom och vi började fika.........men skit också, hann inte fika färdigt så vräkte regnet ner igen, och lika fort som det kom så försvann det. Men då hade vi redan burit in allt och jag ryckte ner allt från torkställningen och fick hänga det inomhus istället.

Nu i eftermiddag hade vi Madde och Samuel med smågrabbarna på middag. Vi grillade och jag gjorde en rabarber/jordgubbspaj till efterrätt. Raimo tyckte det såg ut att vara mycket mat och trodde att det skulle bli mycket rester över. Men det var inte många smulor kvar. Men är man sex stycken vuxna går det åt en hel del.

När de åkte hem så kom en riktig regnskur igen och med den tittade en dubbelregnbåge fram.
 
 
Nu ska jag sätta mig ner och fortsätta virka på mina mormorsrutor med prästkragemönster.
Imorgon väntar en ny arbetsvecka.
 

 
 
Avslutar väl i vanlig ordning med ett ordspråk, denna gång från "okänd"
 
Så länge man inte ger upp, har man inte förlorat.
 
Go´kväll
 
Pia
 
 2 kommentarer:

  1. Undrar när sommaren kommer eller var det den vi hade i maj och i början av juni? Vad ska du göra av alla dessa fina rutor du virkar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, du Kinna, man börjar tvivla att vi får nån mer sommar än den vi hade i maj. Jag hade tänkt att mina rutor skulle bli en väska så småningom.

      Radera