Stensund

Stensund

lördag 19 mars 2016

sol och funderingar

Ny helg och solen skiner idag. , jaa, det gjorde den ju förra helgen också, och skönt äre.
Vi hade ju lite blia i veckan och det tog hårt på snön, kolla skillnaden på bilderna från ån.
Förra helgen så var det en hel del snö på isen och nu är allt bara kompakt is.Lördag 19/3-16
Lördag 12/3-16
När jag var ute på promenad ringde mobilen och en god vän ville prata lite, vi pratade om ditten och datten och efteråt satte sig speciellt ett ämne fast lite extra. Vi bor i ett litet samhälle, alla "känner" alla, och det tycker jag om. Men ibland känner man sig väldigt ensam, detta hade jag och denna vän gemensamt. Jag har inte känt så tidigare, men sen jag flyttade till Stensund så har vänkretsen krympt.
Det är liksom "besvärligt" att åka ut till en by för att hälsa på, och tillslut upphör det.
Har man då inte som många i Sorsele en stor "tjock" släkt så blir man lite ensam. Mycket hänger på oss själva också naturligtvis, men att alltid var den som "tittar" förbi, känns som ensidig vänskap och då får det faktiskt vara, då blir jag hellre ensam. Nackdelen i ett så litet samhälle som vi bor i är att det inte är lätt att komma in i redan "färdiga" vänkretsar. Jaja, jag är glad för dem jag har.
 
Nu triggade detta igång mina tankar på annat också. Blir så ini h...vete förbannade på dessa inlägg på "Tyck till" på VK:s sida. Vi bor i ett demokratiskt samhälle, vi har rätt att tycka vad vi vill. MEN sen när gav det oss rättigheten att formligen spy galla över det vi inte tycker om utan att behöva stå för det. Jag menar dessa som INTE skriver under med sina namn utan gömmer sig bakom påhittade avsändare. Tyck precis vad du vill men våga stå för det också, om du gömmer dig bakom nåt hittepånamn är det ju inte värt ett skit i mina ögon. För mig blir ni bara ett "internettroll".
Nu ska jag göra en pizzasallad och förbereda inför middagen.
Fick ur mig min uppdämda aggression, tänk vilken nytta min promenad gjort. De är sååå nyttigt att ta en promenad och rensa huvudet
samtidigt som man får igång blodcirkulationen, frisk luft till lungorna samt motion. Vi har ju vår absolut bästa tid för att vara ute och njuta av det vi har nu.

Avslutar dagens inlägg med ett citat av John Lancaster Spalding:
"Det gäller att ha mod att vara den man är och inte tappa modet för att man är den man är".

Ha en trevlig helg

Pia

 

 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar