Stensund

Stensund

onsdag 29 februari 2012

byteshandel....sillhink...skambud

Ojojoj...vilket träningspass i gårkväll....var helt slut efteråt, men sååå skönt att komma hem och ta en dusch sen då. Nu känns det inte lika tungt att ta sig till träningen, snarare tvärtom.


Var med om en lite knasig grej igår. Det kom in en man till butiken, han hälsade och gick in till herravdelningen, jag frågade om han behövde hjäp. Han svarade att han vill köpa en tröja, men den skulle vara på Rea. Jag visade honom det jag har på Rea, men tyvärr fanns de inte hans stl. Jag visade då honom på de nya snygga tröjorna från Frank Q, men han tyckte de var för dyra. Han tog då fram två tröjor från Rean i för liten stl och sa: jag tar dom här! men vi gör ett byte. Jaha hur tänker du då! sa jag. Joo, du får en sillhink av mig. HAHAHA jag hade ju dissat hotellet på lunchen just för att det var sill, så jag avböjde erbjudandet, och förklarade vänligt men bestämt att jag inte höll på med byteshandel. Han blev förståss inte glad, men sa då att jag skulle få det han hade i sin börs. Tog fram en hundring och lite smågrus ur fickan som visade sig vara 25 kronor. Jag hade satt ner de två tröjorna till 150 respektive 200, och han tyckte jag skulle sälja dem för 125 sammanlagt. Jag erbjöd honom att få ta den jag satt ned till 150 för de 125 han hade, men näe han skulle ha båda två för 125 med tanke på att han inte visste om de passade(mitt problem? Näe). Jag erbjöd honom att prova tröjorna i provrummet och han lommade iväg. Efter många pust och stön kom han ut och förklarade de jag redan visste, de passar inte. Men du får det jag erbjöd dig ändå. Jag avböjde igen, och erbjöd honom den ena igen, varpå han tackade för sig och avslutade med att säga att han skulle åka på en Second Hand-butik istället och gick tillslut ut. Jaa, det var en erfarenhet det också.

Idag skiner solen och jag är på ett strålande humör. Solsken gör så gott, livet återvänder.

I kväll ska jag packa alla kläder jag ska ha med mig till Hemavan, och det är ju alltid det som känns svårast, vad vill Hemavan med omnejd köpa???? Men jag får ta med mig lite av varje, så blir det nog bra.
Ska nu försöka komplettera min komihåg-lapp med lite smått och gott så jag inte glömmer något viktigt. Förbereda så att Aslög och Madde friktionsfritt ska kunna jobba torsdag och fredag. Jaa, listan kan göras lång, men det i sig är ju en utmaning.

Plikten kallar och jag avslutar som vanligt med ett ordspråk:

"Man skall inte spilla krut på döda kråkor"

Ha en bra dag där ute

Pia

3 kommentarer:

 1. Ha ha den karlen hade jag besök av för någon månad sen hemmavid..jag var just på väg ut och sprang ihop med honom utanför mitt hus, han frågade om jag ville köpa sill, jag tackade nej vi äter helt enkelt inte sill..det var då konstigt är det ingen i hela byn som äter sill??
  tydligen hade alla andra tackat nej..jag sa ja men vi äter inte sill och då vill jag inte köpa ok..tydligen så var det inte trovärdigt men till slut efter 3 upprepade svar från mig så gav han sig i alla fall iväg..måste man äta sill??? Lycka till i Hemavan, Karolina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, man måste inte äta sill....blääk. Smaken är som baken, delad. Tack för lyckönskningarna, det behövs och är alltid roligt att höra.

   Radera
 2. Sicken underlig filur!!!!!!!!!!
  Yvonne S

  SvaraRadera